black fredags 2023 Historia

black fredags 2023:  Numera har Black Friday blivit populärt i många länder i världen. Danmark är inget undantag. Andra typer av festivaler firas denna dag av alla. Alla större butiker erbjuder enorma rabatter. Det betyder att många handlar mer den här dagen. I dagens diskussion ska jag försöka ge en detaljerad uppfattning om denna dag och även berätta i vilka butiker du kan få stora rabatter. Jag kommer också att meddela dig när denna dag kommer att firas 2023. Fortsätt läsa från början till slut för att få en detaljerad uppfattning om Black Friday.

Black Friday Historia

Denna dag firades för första gången i USA. Senare började det observeras i många länder i världen. Den första svarta fredagen inträffade 1869 när finansmannen Jay Gould och järnvägshandlaren James Fisk försökte krascha guldmarknaden, vilket i slutändan ledde till finansiell panik och marknadskollaps. Mer än 60 år senare, den 29 oktober 1929, även känd som Black Tuesday.

Vem uppfann Black Friday?

Det finns ingen tydlig förklaring eller idé om vem som faktiskt uppfann dagen, men Black Friday har sitt ursprung i USA och är alltid dagen efter Thanksgiving-helgen. Dagen efter Thanksgiving är det ledig dag från jobbet och skolan för många amerikaner, så denna dag var naturligtvis en dag då amerikanerna gick till butikerna och började sin julshopping. Det var också i USA som begreppet “Black Friday” användes för första gången – som en bild av människor och biltrafik på gatorna. Black Friday är därför en amerikansk handelsdag som nu firas i många länder runt om i världen.

Black Friday 2023

Denna dag infaller vanligtvis den fjärde fredagen i november och därför kommer dagen i år att firas den 25 november 2023. Och denna dag, vanligtvis från midnatt, erbjuder många butiker rabatter på sina reor. Och den här shoppingen kommer att pågå i en vecka.

Vad görs på Black Friday?

Med denna dag framför sig är alla vanligtvis upptagna med shopping. Dessutom spenderar många mycket pengar inför den stora dagen. Och med denna möjlighet ökar butiksägarna sin försäljning i stor utsträckning. Kunderna är också mycket nöjda med sitt köp. Eftersom de kan köpa väsentligheter till mycket låga priser.

Försäljningsaffär

Liksom andra länder erbjuder Danmark även rabatter i många butiker denna dag. Men på grund av att de inte känner till hans namn, är många fråntagna denna möjlighet. Så idag ska jag ge er namn och adresser till några butiker där du kan få rabatter. Jag kommer också att nämna några onlinebaserade företag som i princip erbjuder ganska många rabatter nu för tiden. Nedan är namnlistan.

  1. matas
  2. malgodt

sista ordet

Hoppas artikeln ovan kommer att vara användbar för dig. Vill du veta mer kan du fråga oss. Vi kommer att svara på detta senare. Tack för att du läser den här artikeln. Och om du gillar artikeln, dela den med dina vänner.

Det kan du läsa mer om

primeiro caixa eletronico do mundo

em que cidade foi inaugurada a primeira emissora de tv da américa do sul

 

About 24 Favor

Check Also

হতাশা নিয়ে ইসলামিক উক্তি

হতাশা নিয়ে ইসলামিক উক্তি

হতাশা নিয়ে ইসলামিক উক্তি : ”জীবন মানেই তো যন্ত্রনা বেঁচে থাকতে বোধয় শেষ হবে না” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *